Pergolino Rosso IGT
Italien, Veneto
Druvor: Corvina, Rondinella och Negrara
Medelfylligt vin med fräschör och lätt fruktighet av röda bär. Passar lätt kyld till stekt eller grillad fisk och lättare kött.
Spanien, Kastilen - Léon, DO Toro
Druvor: tempranillo 100%
Ett kraftfullt balanserat vin med en bra tanninstruktur. Lång och
mjuk eftersmak. Perfekt till grillat kött som lamm, ryggbiff med kappa och grillade grönsaker.
Chile, Central Valley
Druvor: Cabernet Sauvignon 49% Carmenére 26% Syrah 25%
Fylligt, smakrikt vin med koncentrerad, varm frukt. Lång eftersmak med inslag av lätt rostat fat, höstkantarell, plommonkompott och blåbär Passar till grillad oxfile eller biff med bearnaise.
Frankrike, Rhône
Druvor: Grenache 50%, Syrah 45%, Mourvèdre 5%
Fruktdrivet medelfylligt vin med toner av mörka och röda bär, litet lakrits, örter och kakao. Behagliga tanniner och bra friskhet.Perfekt till en grillad biff med potatisgratäng och lödig rödvinsås.
Italien, Abruzzo
Druvor: Montepulciano 100%
Medelfyllig, generös med smak av mörka körsbär, svartpeppar och
viol och saftig, hög syra samt insmickrande fruktigt slut. Passar
till smakrika lättare rätter av nöt eller lamm.
Italien, Sicilien
Druvor: Chardonnay 80% Grillo 20%
Torr, frisk, fruktig smak med lätta aromatiska toner av päron, honungsmelon och gula äpplen. Eftersmaken är pigg med mogen lime och trevlig mandelton samt lite sälta i avslutningen. Passar till grillad eller stekt lax eller lättare kycklingrätter
Italien, Prosecco Treviso DOC
Druvor: Glera 100%
Medelfyllig, fräsch, fruktig och insmickrande smak med liten
sötma och inslag av citrus, päron, honungsmelon, persika och
mandel. Rik mousse med småbubblor och friskt avslut.
Frankrike, Champagne
Druvor: 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av ljust bröd, gula äpplen, mineral och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller kött.
Dom Pérignon 2012
Frankrike, Champagne
Druvor: 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir Komplex, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, rökig mineral, vit choklad, marsipan, persika och apelsin. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till eleganta rätter av fisk eller kött